Architecten woning  

Bouwen in vertrouwen

Bill heeft bewust gekozen om zijn bureau klein te houden omdat het contact met de klant belangrijk is voor hem. Zijn team bestaat uit 4 personen en Bill blijft de contactpersoon van alle klanten. Hij doet voornamelijk ook alle werfbezoeken, samen met de ingenieur die hij in dienst heeft.

Wat is voor jullie het belang om met Douterloigne samen te werken?
“Dat is uiteraard belangrijk voor ons, wij werken dan ook al meer dan 30 jaar samen. Voor ons concreet betekent dit dat wij in de particuliere woningbouwmarkt hoofdzakelijk welfsels en heel af en toe potten en balken nodig hebben. De studies die Douterloigne  daarbij voor ons uitvoert, vereenvoudigen ons werk aanzienlijk.
Trouwens voor mijn eigen woning die ik in 2013 bouwde, heb ik voor welfsels van Douterloigne gekozen. Het huis werd op vrij korte tijd gebouwd en dan was de keuze voor betonnen welfsels snel gemaakt.”

Bent u eerder een technisch onderlegd architect of eerder een ontwerper?
“Eigenlijk, beiden! We vertrekken vanuit een ontwerp maar we zorgen ervoor dat alles uitvoerbaar is. De huidige tendens is wel om mooie plannen of designs te tekenen maar dikwijls is het niet uitvoerbaar…
Daarin blijven wij wel realistisch zonder een uitdaging links te laten liggen, zodat het design ook te verwezenlijken is maar vooral ook betaalbaar blijft.
Intussen is de bouw zodanig geëvolueerd en complexer geworden door alle normen die ons opgelegd worden dat we hier als architect ook meer en meer tijd moeten in steken. Wat ik mijn klanten steeds op het hart druk, en dat is voor mij nu net het allerbelangrijkste: als we willen samenwerken dan kan dat alleen maar als het vertrouwen er is tussen beide partijen.”

Technische fiche
Project: woning Bill Cosman
Bouwheer: Bill Cosman
Aannemer: bouwwerken Deketele BVBA, Waregem

Douterloigne leverde voor dit project:

  • Gewafelde welfsels 460 m²
  • Welfsels met gladde onderzijde 100 m²
  • Domodeck 55 m²

Contacteer ons voor verdere informatie